Diskuse

Jan Masaryk

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdysi jsem byl skálopevně přesvědčen o vraždě.

1 0
možnosti
Foto

A co vás zviklalo? To, že JM měřil jako živý 186 cm a prof. Hájek pitval mrtvolu o délce 178 cm?

0 0
možnosti

.... mňo, z mého pohledu bylo poslední vyšetřování vedeno na základě mediální poptávky, tedy na zakázku a konečný verdikt byl předem znám,- "byla to vražda!" Na jedné straně tvrdá fakta, na druhé pak mnoho spekulací či přímo fabulací, samozřejmě nepotvrzených, tudíž nevyvratitelných. Spisový materiál byl kupodivu k mání kompletní (tuším, že je archivován na zamini), nebyl "vykraden", jinak upraven či skartován, což bylo velké plus. Za velké mínus však považuji přizvání profesora Strause, jinak soudního znalce z oboru forenzní biomechaniky (jediný v ČR), do týmu "vyšetřovatelů - žurnalistů", S kouzly tohoto "pádologa" jsem se v minulosti bohužel setkal a snad právě proto pochyby přetrvávají,- ...... jen ten "nahoře" ví !

3 2
možnosti
Foto

Hlavní problém prof. Strause je, že vycházel při svých výpočtech z toho, že živý skákající, respektive vyhazovaný JM měřil 178 cm.

0 0
možnosti
Foto

Byl, mimo jiné, labužník na život. Tome R^R^

3 0
možnosti

O tom, že vraždění tak nějak ke komunistům patřilo, jsem nikdy nepochyboval.

V případě Jana Masaryka se ale přikláním k sebevraždě, k sebereflexi, neboť jeho únorový vstup do komunistické, popřevratové vlády, byla zrada...

0 0
možnosti
Foto

Nemůžete poúnorovou vládu hodnotit dnešním očima. A Jan Masaryk do ní vstoupil proto, aby politicky pokryl dodávky zbraní do Izraele. Z tohoto hlediska nelze jeho vstup hodnotit jako zradu, ale jako dovršení poslání, které sledoval přinejmenším od r. 1938 po Mnichovu (účast na Palestinské konferenci).

0 0
možnosti
Foto

Pachatel je samozřejmě známý, to by se jen musely rozkrýt ruské archivy.

2 1
možnosti

Předpokládám, že s vraždou J.F.K. je to obdobné - to by se jen musely rozkrýt americké archivy.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS